English

تمام صنایع به چاپ نیاز دارند

آرشیو خبر بازدید: 1545 کد مطلب: 959  
محمودرضا برازش:

تمام صنایع به چاپ نیاز دارند

ایپینا
مدیر کل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تمام صنایع به صنعت چاپ و بسته بندی نیاز دارند به همین منظور باید نگاه ویژه ای به این صنعت داشت.
۱۳۹۳ سه شنبه ۳۰ دي ساعت 18:01

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ و بسته بندی ایران، محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری مسابقات آثار چاپی بیان داشت: صنعت چاپ در چند دهه اخیر خیلی متحول شده و به بخش‌های بسیار متنوعی نیز تقسیم شده است به گونه‌ای که شاید در دهه‌های قبل بیشتر شاهد چاپ افست بودیم اما با تغییر روش زندگی مردم و صنعتی شدن بسیاری از مسائل، صنعت چاپ و بسته‌بندی اهمیت بسیاری پیدا کرده است.

وی ادامه داد: هر یک از بخش‌های این صنعت جایگاه ویژه‌ای دارد، چرا که صنعت چاپ در تمامی صنایع و هم‌چنین بخش صادرات مصارف چاپی و بسته بندی‌ها اهمیت استراتژیکی دارد. بنابراین چاپ و بسته‌بندی نیز باید پا به پای صنایع دیگر رشد داشته باشد و این مهم جز با حمایت‌های وزارت ارشاد و ارگان‌های دیگر امکان پذیر نخواهد بود.

مدیرکل دفتر امور چاپ با اشاره به بخش های مختلف این صنعت گفت: در بخش چاپ‌های هویتی و امنیتی اعم از هولوگرام، کارت‌های بانکی و کارت ملی باید گفت که چاپ هرکدام از موارد از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار هست که آن هم نشان از تأثیر بسزا صنعت چاپ در این مهم بوده است.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه بسته‌بندی شاهد استفاده این صنعت در صنایع دارویی و تنقلات اعم از شیرینی و شکلات هستیم به طور مثال سالانه شاید صدها میلیون دلار صادرات شکلات داشته باشیم که همه آنها نیازمند چاپ و بسته‌بندی است.

برازش با اشاره به نیازمندی تمام صنایع به صنعت چاپ ادامه داد: کشور ما از ابعاد مختلف در حال توسعه است به همین منظور معتقدیم صنعت چاپ و بسته‌بندی کشور هم باید از رشد خوبی برخودار باشد به همین منظور حمایت‌های مختلف از صنعت چاپ اعم از تجلیل از کسانی که کارهای با کیفیت بالا تولید کرده‌اند را مورد توجه قرار دادیم.

وی در بخش پایانی صحبت هایش اظهار کرد: تلاش بر این است که دانشجویان و اساتیدی که به تولید مقاله، کتاب و پایان‌نامه در حوزه صنعت چاپ می‌پردازند را شناسایی و در مراسم و جشنواره‌های این صنعت مورد تقدیر قرار دهیم، همچنین امیدواریم سال آینده بتوانیم بخش صادرات نمونه در صنعت چاپ را نیز مورد تشویق قرار دهیم.

 در ادامه ، محمدحسن فکری دبیر بخش مسابقات علمی و پژوهشی چهاردهمین جشنواره ملی صنعت چاپ با بیان ضعف های علمی – پژووهشی این صنعت گفت: امسال بر اساس صحبت های مطرح شده قرار شد بخش علمی و پژوهشی نیز به مسابقات جشنواره اضافه شود، صنعت چاپ کشور به لحاظ علمی و پژوهشی دارای ضعف هایی است و امیدواریم که با چنین برنامه هایی و ایجاد تحرک در اهالی صنف این ضعف را بر طرف کنیم.

وی افزود: این نکته را نباید فراموش کنیم که بخش آکادمیک صنعت چاپ ما جوان و نوپا است و از عمر آن 12 سال می  گذرد، در این سال ها سعی شده تا با توجه به بخش تالیف و ترجمه گام های موثری را در این حوزه برداریم.

فکری یادآور شد: امسال برای کسانی که کتاب‌هایی در این زمینه تالیف و یا ترجمه کرده‌اند، دانشجویانی که مقالاتی علمی و پژوهشی در خصوص صنعت چاپ کشور نوشته‌اند و همچنین دانشجویانی که پایان‌نامه‌های دانشگاهی خود را به موضوع صنعت چاپ و بسته‌بندی اختصاص داده‌اند، امکان شرکت در این بخش از جشنواره صنعت چاپ فراهم بود. البته این مهلت تا پایان آذر بود و بر این اساس، در نهایت ۱۶ کتاب، ۶ مقاله و ۶ پایان‌نامه به دبیرخانه این بخش از جشنواره ارائه شد.

وی در پایان اظهار کرد: این نخستین سال مسابقات علمی است و ما امیدواریم که این مسابقات در سال های آینده رشد چشمگیری داشته باشد و باعث تحرک علمی – پژوهشی این صنعت شود.


اخبار مرتبط با این خبر


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :