English

ایجاد ساختارهای پیچیده مولکولی با فناوری چاپ سه‌بعدی

آرشیو خبر بازدید: 1291 کد مطلب: 898  

ایجاد ساختارهای پیچیده مولکولی با فناوری چاپ سه‌بعدی

ایسنا
محققان آمریکایی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی امکان مجسم کردن و به تصویر کشیدن کوچکترین اجزاء جهان یعنی مولکول ها و ساختارهای پیچیده پروتئین ها را فراهم کردند.
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۵ دي ساعت 22:00

 محققان آمریکایی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی امکان مجسم کردن و به تصویر کشیدن کوچکترین اجزاء جهان یعنی مولکول ها و ساختارهای پیچیده پروتئینها را فراهم کردند.

 

پیش از این محققان از مدل های رایانه ای برای به تصویر کشیدن فرآیندهای مختلف بیولوژیکی استفاده می کردند، اما محققان موسسه تحقیقات اسکریپس با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، مجسم سازی و به تصویر کشیدن ساختارهای پیچیده پروتیئن ها را امکانپذیر کرده اند.

 

از فناوری چاپ سه بعدی در بخش های مختلف علم پزشکی از جمله ساخت نمونه های اولیه قلب، کبد، جمجمه بخصوص برای تسهیل اعمال جراحی استفاده می شود؛ همچنین امکان تولید گوش و عروق خونی مصنوعی نیز با استفاده از این فناوری وجود دارد.

 

اما فناوری چاپ سه بعدی می تواند در علوم پایه نیز مورد استفاده قرار بگیرد؛ محققان آزمایشگاه گرافیک مولکولی در موسسه تحقیقات اسکریپس در کالیفرنیا از مدل های چاپ سه بعدی برای درک عملکرد ویروس اچ آی وی استفاده کردند.

 

به گفته «آرتور اولسون» زیست شناس مولکولی و سرپرست تیم تحقیقاتی، با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، امکان مجسم سازی و به تصویر کشیدن تداخل دو مولکول فراهم می شود؛ از این طریق شرایط برای تولید داروهای جدید بر ضد ویروس عامل ایدز محقق می شود.


اخبار مرتبط با این خبر


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :