English

کرونا موجب رونق کتاب‌های الکترونیک در سوریه شده است

آرشیو خبر بازدید: 540 کد مطلب: 5684  

کرونا موجب رونق کتاب‌های الکترونیک در سوریه شده است

ایبنا
همه‌گیری ویروس کرونا در سوریه موجب شده تا ناشران سوری بیش از هر زمان دیگری به نشر الکترونیک روی آورند.
۱۳۹۹ چهارشنبه ۵ شهريور ساعت 13:24

 شیوع ویروس کرونا گذشته از گرفتن جان انسان‌ها تبدیل به سم مهلکی برای رشد اقتصاد جهانی شده و نیز بر اغلب بخش‌های دیگر،  آداب و رسوم اجتماعی و فرهنگی اثر گذاشته که از جمله آن‌ها کتاب‌های کاغذی و خودداری مردم از خرید این کتاب‌هاست. در مقابل کتاب‌های الکترونیک خصوصا در دوران قرنطینه رشد محسوسی داشته و با استقبال حتی آن‌ دسته که چندان اهل مطالعه نیستند روبه‌رو شده است.

 در این شرایط ناشران سوری نیز همانند اغلب ناشران در سراسر دنیا به نشر الکترونیک روی آورده‌اند؛ همان‌طور که هیثم الحافظ، رئیس اتحادیه ناشران سوری در این باره می‌گوید «همه‌گیری کرونا به صورت مستقیم بر اقبال مردم به کتابخانه‌ها و کتاب‌های کاغذی تاثیر گذاشته که این امر مستلزم یافتن راه‌حل‌ مانند رساندن کتاب با رعایت همه جوانب بهداشتی به صورت مستقیم به خواننده و یا روی آوردن به نشر الکترونیک است و بیشتر ناشران سوری نیز نشر الکترونیک را انتخاب کرده‌اند.»

او در ادامه افزود «با وجود آن‌که صنعت نشر در سوریه و ترویج آن در سال‌های اخیر به شدت تحت تاثیر جنگ طولانی و حالا کرونا قرار گرفته اما این موضوع در سال‌های اخیر باعث عدم حضور ناشران سوری در محافل فرهنگی و نمایشگاه‌های اندک کتاب عربی نشده است. باور دارم که برگزاری نمایشگاه‌های کتاب راهی موثر برای تبلیغ کتاب است و کم بودن خواننده کتاب در کشورهای عربی به همین انگشت‌شمار بودن تعداد نمایشگاه‌های کتاب برمی‌گردد.»

با وجود ویژگی‌های مثبت کتاب الکترونیک هنوز لذت کتاب‌های کاغذی در کلام شهروندان سوری خودش را نشان می دهد. در این باره یک شهروند کتابخوان سوری می‌گوید که علی‌رغم احساسی و علاقه‌ای که به بو و حس  کتاب‌های کاغذی دارد در این شرایط خاص کتاب‌های الکترونیکی را برای مطالعه انتخاب کرده و دیگری نیز گفته کتاب‌های الکترونیک حس خاصی به خواننده می‌بخشد و به ادامه مطالعه ترغیب می‌کند و با این‌که کتاب الکترونیک فاقد چنین ویژگی است فعلا بهترین گزینه است.

یک کارمند اهل سوریه نیز می‌گوید «بوی کاغذ و صدای ورق زدن کتاب بخش مهمی از لذت من هنگام مطالعه است. کتاب کاغذی به جادو می‌ماند و ملموس است و کتاب الکترونیکی از آن بی‌بهره است. عدم روی آوردن مردم به مطالعه در کشور سوریه به اولویت‌های حداقلی در زندگی مردم برمی‌گردد که فرصتی برای مطالعه برای شهروند سوری نمی‌گذارد.»

 دکتر احمد شقیر، مدیر علمی خانه نشر القدس سوریه نیز در این باره اشاره کرد که دشواری‌هایی که ناشران سوری در سال‌های گذشته با آن دست‌و پنچه نرم کرده‌اند در روی آوردن آن‌ها به کتاب الکترونیکی بی‌تاثیر نبوده است. جنگ سوریه فشار مضاعفی را بر اندک فعالان این حوزه وارد آورده و فروش کم، بسیاری از خانه‌های نشر را به تعطیلی کشانده که در نهایت موجب شده به نشر الکترونیکی متوسل شوند.

ابتسام حلال، دبیر خانه نشر مطالعات و ترجمه طلاس نیز درباره تاثیرات منفی نشر الکترونیکی می‌گوید «مهم‌ترین تاثیر منفی مربوط به از دست رفتن حق مولف و ناشری است که برای چاپ کتاب هزینه‌های بسیار را متحمل شده و لغو نمایشگاه‌های کتاب داخلی و عربی به سبب ویروس کرونا اثر مخربی بر فروش گذاشته و موجب شده انتشاراتی‌ها خسارات بیشتری را متحمل شوند.»


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 کرونا موجب رونق کتاب‌های الکترونیک در سوریه شده است ۱۳۹۹ چهارشنبه ۵ شهريور


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :