English

چاپ اعضای بدن برای بچه ها و زخمی های جنگی

آرشیو خبر بازدید: 1115 کد مطلب: 4306  

چاپ اعضای بدن برای بچه ها و زخمی های جنگی

meprinter/ایپینا
فناوری چاپ سه بعدی اجازه می دهد که این تیم بتواند اندام فوقانی بدن را بدون نیاز به قطعات متحرک، با هزینۀ کمتر و اندام¬های مصنوعی سفارشی را تولید نماید.
۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۷ اسفند ساعت 17:53

 

عبدالله یکی از سربازان عراقی است که دست راست خود را در جنگ با گروه داعش از دست داد ولی حالا به لطف فناوری چاپ سه­ بعدی در کشور اردن یک دست مصنوعی دارد. عبدالله در نبرد برای بیرون راندن این گروه افراطی از شهر موصل زخمی شد. دست راست او نیز به شدت زخمی شده بود.

این جوان 22 ساله یکی از افرادی است که از کشورهای عراق، سوریه و یمن در یک بیمارستان خیریه در اردن و زیر نظر پزشکان بدون مرز (MSF) بستری شده و از اعضای مصنوعی که به روش چاپ سه ­بعدی ساخته شده‌اند بهره­ مند گردیده . عبدالله می­گوید، جایگزین کردن یک دست کار راحتی نیست ولی این فناوری جدید حداقل توانسته به من کمک کند که حداقل در غذاخوردن محتاج برادرم نباشم.

او یک شلوار جین و تیشرت سبز رنگ به تن دارد و می­گوید که قبل از عزیمت به اردن، از موصل به یک بیمارستانی در اربیل، مرکز منطقۀ کردستان عراق منتقل شده بود. با لبخندی که روی لب دارد می­گوید: الان احساس می­کنم که حالم بهتر شده است. امیدورام که دست راستم نیز التیام یابد. فناوری چاپ سه ­بعدی اجازه می­ دهد که این تیم بتواند اندام فوقانی بدن را بدون نیاز به قطعات متحرک، با هزینۀ کمتر و اندام­های مصنوعی سفارشی را تولید نماید.

نهاد MSF یک بخش از موسسۀ خیریه است که به تحقیق و توسعه اختصاص دارد و در ماه ژوئن گذشته مرکز تولید اعضای مصنوعی خود را در شهر ادرب اردن تأسیس نموده است. تیمی از متخصصان و تکنسین‌ها از این فناوری استفاده می­کنند تا بتوانند به افرادی که با بصورت مادرزاد دچار نقص عضو هستند و یا آنهایی که در جنگ اعضای بدن خود را از دست داده­ اند کمک نمایند.

دکترها شروع کردند به عکسبرداری و انجام اندازه ­گیری­ها و ارسال این اطلاعات به آزمایشگاهی در شهر اربیل که در 100 کیلومتری شمال عمان قرار دارد. این اطلاعات وارد سیستمی شد که طراحان از آن برای ساخت مدل مجازی از یک عضو استفاده می­کنند. این مدل سپس چاپ شده و برای گروه MSF مستقر در بیمارستان ال مووَسَه (Al-Mowasah) عمان ارسال می­شود.

در سال­های اخیر چندین سازمان بوجود آمده ­اند که از فناوری چاپ سه ­بعدی برای کمک به افراد دچار قطع عضو استفاده می­نمایند اما نهاد MSF می­گوید که در خاورمیانه اولین هستند. اهداف این کلینیک ارائه مراقبت­های ارتوپدی به مردمی است که ممکن است بر اثر مناقشات منطقه­ ای دچار صدمه شده باشند.

پیر موریو (Pierre Moreau) هماهنگ­ کننده این پروژه می­گوید که این فرایند روی 15 سوری، عراقی، یمنی و فلسطینی مورد آزمایش قرار گرفته است. ما به این دلیل اردن را انتخاب نمودیم که یکی از بزرگترین و پیشرفته ­ترین بیمارستان­های منطقه­ای خود را در این کشور داریم و این کشور در منطقۀ جنگ‌زدۀ خاورمیانه وضعیت پایداری دارد و بیشتر بیماران سوری، عراقی و یمنی برای مداوا به این کشور مراجعه می­ کنند.

این فناوری برای نوزادانی که با نقص عضو متولد می­شوند نیز سودمند است. یکی از این افراد پناهندۀ 7 سالۀ فلسطینی به نام آسیل ابو عیاد است که در کمپ غزه در شمال عمان زندگی می­ کند. او به همراه 5 برادر و والدین خود در یک خانه­ای از خشت و گل زندگی می­کند و بدون داشتن دست راست متولد شده است. او با دست مصنوعی جدید خود می­تواند به مدرسۀ معمولی برود و حتی نقاشی بکشد.

با خجالت­ به خبرنگاران می­گوید که به کمک خواهرش انگشتان دست مصنوعی خود را مانیکور کرده است. اعضای ساخته شده به روش چاپ سه ­بعدی بین 20 تا 50 دلار قیمت دارند که در مقایسه با قیمت چند هزار دلاری روش ­های پیشین، بسیار مناسب هستند.

مورئو می­ گوید: "شما با استفاده از این فناوری قادر خواهید بود که عضوی برای یک بیمار طراحی کنید که کاملا مناسب او بوده و مخصوص فعالیت او است. روش جدید با همکاری نهاد MSF و Fab Lab (یک آزمایشگاه ساخت و تولید دیجیتالی در اردن) توسعه یافته است.

یکی دیگر از کسانی که از مزایای این فناوری بهره ­مند شده­ اند ابراهیم ال محمید از درعا سوریه است که در سال 2013 و بر اثر یک بمب­ گذاری دست چپ خود را از دست داده بود. یک رانندۀ تاکسی 33 ساله که قبل از انتقال به بیمارستان اردنی، دستش را در بیمارستان محلی قطع کرده بودند. او می­ گوید: این عضو مصنوعی به من این امیدواری را داده تا بتوانم به کار برگردم و مخارج خانوادۀ خود را تأمین نمایم.


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 چاپ اعضای بدن برای بچه ها و زخمی های جنگی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۷ اسفند


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :