English

استانداردسازی لزوم و اساس پیشرفت و احیای هر صنعت است

آرشیو خبر بازدید: 946 کد مطلب: 4071  
غلامرضا شجاع در سومین نکوداشت هفته چاپ مطرح کرد:

استانداردسازی لزوم و اساس پیشرفت و احیای هر صنعت است

ایپینا
رییس تعاونی لیتوگرافان تهران با تاکید بر خلاءهای قانونی در تعریف استاندارد عنوان کرد: استاندارد، لزوم و اساس پیشرفت و احیای هر صنعت است.
۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور ساعت 22:55

غلامرضا شجاع رییس تعاونی لیتوگرافان تهران در سومین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ با اشاره به  روز ملی صنعت چاپ عنوان کرد: این اتفاق مبارک در سال 1382 زمانی که انسان فرهیخته‌ای به نام اسدالله جامب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشت رقم خورد.

 

وی در ادامه افزود: در آن زمان ما به دنبال مناسبت مرتبطی برای نام‌گذاری روز ملی صنعت چاپ از جمله تاریخ ورود اولین ماشین چاپ به کشور، تاسیس اولین چاپخانه بودیم ولی متاسفانه به دلیل عدم جای خالی در تقویم، تاریخ‌های پیشنهادی در شورای فرهنگ عمومی رد می‌شد. بنابراین ناگزیر 11 شهریور را بدون مناسبت برای نام گذاری روز ملی صنعت چاپ در نظر گرفتیم. البته در حال حاضر به دلیل بی توجهی متولیان این تاریخ از متن تقویم به حاشیه رانده شده است ولی امیدواریم با تلاش‌هایی که در حال انجام است شاهد ثبت مجدد روز ملی چاپ در متن تقویم باشیم.

 

شجاع در ادامه سخنانش در این نشست گفت: استاندارد، لزوم و اساس پیشرفت و احیای هر صنعت است. در کشورهای در حال توسعه به طور متوسط 80 هزار کالای تولیده شده دارای استانداردهای تعریف شده است و این در حالی است این رقم در کشور ما 8 هزار و در واقع ده درصد کالاهای تولید شده در سایر کشورهای پیشرفته است.

 

وی در این خصوص نقش سازمان ملی استاندارد را بسیار تاثیرگذار دانست و افزود: سازمان ملی استاندارد در مدیریت موضوع محیط زیست بسیار سازنده است و این نقش در صنعت چاپ بسیار ملموس است. برای مثال در حال حاضر صنعت چاپ افست کشور برای تهیه زینک مورد نیاز صد در صد وابسته به خارج است و این در صورتی است که هیچ تعریف مشخصی ازحداقل‌های استاندارد برای این بخش وجود ندارد و فقط به بحث واریز فیش ترخیص کالا بسنده می‌شود.

 

رییس تعاونی لیتوگرفان تهران همچنین با تاکید بر خلاءهای قانونی در تعریف استاندارد گفت: ارتباط استاندارد‌سازی با مباحث زیست محیطی به خوبی‌ برای همگان واضح و مبرهن است. در حال حاضر در کشور ما به دلیل بی توجهی به موضوع استاندارد آسیب‌های جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می‌شود چه بسا در صنعت چاپ هم شاهد این خسارات جبران ناپذیر به دلیل مواد شیمیایی مورد مصرف به محیط زیست و سفره‌های آب زیرزمینی هستیم. در حالی که در کشورهای پیشرفته برای جلوگیری از این معضل دو فاضلاب شهری و صنعتی در نظرگرفته شده است.

 

نماینده تشکل‌های صنعت چاپ استان‌ها (بجز تهران) در ادامه با اشاره به نقش تاثیرگذار جامعه علمی در رفع این مشکل افزود: قطعا با اتصال جامعه دانشگاهی و علمی کشور با بدنه صنعت این مشکلات قابل حل خواهد بود.

 


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 استانداردسازی لزوم و اساس پیشرفت و احیای هر صنعت است ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :