English

صنعت چاپ مانند اکسیژن حیاتی و اثربخش است

آرشیو خبر بازدید: 868 کد مطلب: 4070  
رییس انجمن علوم و فناوری چاپ:

صنعت چاپ مانند اکسیژن حیاتی و اثربخش است

ایپینا
سومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ عصر دیروز (11 شهریورماه) با عنوان "محیط زیست، استاندارد، زنجیره تامین و مدیریت تقاضا" در مجتمع فارابی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور ساعت 15:58

 محمد بیطرفان در نشست تخصصی سومین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ضمن تبریک به مناسبت روز ملی صنعت چاپ عنوان کرد: حوزه صنعت چاپ و بسته بندی در کشور ما عموما به شکل سنتی است و انتقال تجربیات سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر انجام می‌گیرد البته دانشگاه جامع علمی کاربردی حدود یک دهه است که در حوزه آموزش آکادمیک این صنعت ورود پیدا کرده است ولی همانطور که همگی مستحضر هستید این دانشگاه بیشتر به موضوعات مهارتی و فنی چاپ پرداخته و همپنان حوزه‌های دانشی و فناوری این صنعت مغفول مانده است.

 

وی در ادامه با اشاره به جایگاه صنعت چاپ افزود: صنعت چاپ مانند اکسیژن همانقدر حیاتی و اثرگذر است ولی در عین حال که همه جا وجود دارد دیده نمی‌شود لذا ما امیدواریم در آینده این صنعت همچون عنصر آب هم حیاتی باشد و هم قابل رویت.

 

بیطرفان گفت: متاسفانه تا به امروز علی‌رغم جایگاه صنعت چاپ در اقتصاد، جامعه علمی کشور به بحث فناوری آن ورود پیدا نکرده است به همین دلیل انگیزه اول انجمن این است که بتواند در گام اول این صنعت را بیش از پیش به جامعه علمی کشور بشناساند.

 

رییس انجمن علوم و فناوری چاپ با اشاره به اینکه صنعت چاپ یکی از صنایع هایتک جهان به شمار می آید گفت: صنعت چاپ در جهان جایگاه چهارم فناوری هایتک جهان را در اختیار دارد و این در حالی است که در کشور ما این صنعت مغفول مانده است لذا ما امیدواریم این انجمن با برنامه هایی که در جهت تعامل سازنده با جامعه علمی کشور دارد بتواند جایگاه این صنعت را ارتقا بکشد.

 

وی همچنین با اعلام آمادگی همکاری با دانشگاه امیرکبیرگفت: ما در این انجمن در نظر داریم با ایجاد تعاملات بیشتر با دانشگاه های طراز اول و مطرح کشور گامی مثبت در جهت پیشبرد اهداف ملی برداریم لذا دانشگاه امیرکبیر به عنوان پیشتاز توسعه پایدار می‌تواند در این حرکت ملی بسیار تاثیرگذار باشد.

 

بیطرفان در ادامه تاکید کرد: صنعت چاپ یک صنعت بین رشته ای است و بسیار از رشته های فنی مهندسی می تواند به سمت این صنعت سوق پیدا کرده و بخش فناوری این صنعت را پوشش دهد. در حال حاضر یکی از دغدغه های نظام جمهوری اسلامی بحث اقتصاد مقاومتی است و صنعت چاپ ما هنوز در تامین مواد اولیه و ماشین الات وایسته به خارج است لذا قطعا حضور اساتید، پژوهشگران می‌تواند برای بومی سازی این صنعت نقش بسزایی داشته باشد.

 

محمد بیطرفان ضمن اشاره به جایگاه صنعت چاپ در جهان اظهار داشت: صنعت چاپ به لحاظ جنبه اقتصادی و گردش مالی دومین صنعت اقتصادی آمریکاه به شمار می‌‌آید و این میزان گردش مالی در کشور چین هم رو به افزایش است بنابراین دولتمردان ما اگر به فکر توسعه اقتصادی هستند، صنعت چاپ یکی از زیربناها است. دولتمردان اگر به دنبال توسعه صادرات غیر نفتی هستند باید بدانند قطعا چاپ حمایت گر و موتور محرکه آن است. این صنعت پایه های اقتصاد مقاومتی را قوی می کند. صنعت چاپ می تواند کمک حال توسعه پایدار کشور باشد.

 

وی افزود: صنعت چاپ در گسترش قدرت نرم کشور و ارتقای برند ملت، مفهومی که فعالیت‌ها و هویت یک ملت را تشریح و تببین میکند بسیار تاثیرگذار است. 

 


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 صنعت چاپ مانند اکسیژن حیاتی و اثربخش است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :