English

احتیاج آلمان به اقتصاد ایران

آرشیو خبر بازدید: 1340 کد مطلب: 367  

احتیاج آلمان به اقتصاد ایران

تراز
آلمان با وجود تمام قدرت اقتصادی و صنعتی خود، در زمان تحریم‌ ایران متوجه اهمیت نقش این کشور بر اقتصاد خود گردیده‌ و همین امر سبب شده تا مسئولان این کشور، اکنون خواستار بهبود روابط با ایران شوند.
۱۳۹۳ سه شنبه ۱۴ مرداد ساعت 22:26

اهمیت روابط آلمان و روسیه به طور حتم نادیده‌گرفتنی نیست و بنا به آمارهای منتشر شده حدود ۳۰۰۰۰۰ شغل در آلمان به طور مستقیم به صادرات روسیه وابسته هستند.
به دلیل اهمیت روسیه برای آلمان، با برهم خوردن روابط این دوکشور، اقتصاد آلمان به شدت آسیب‌پذیر شده و به اقتصاد ایران برای جبران این کمبود‌ها تا حد زیادی متکی شده‌است.

 به گزارش روزنامه ولکر ترییر، ایران بازار بالقوه بزرگی برای آلمان محسوب می‌شود که از نظر ارزش در مقامی مشابه با ترکیه قرار دارد.

در ماه نوامبر، شش قدرت جهانی در کاهش تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در صورت وقوع رخدادهای خاصی مد نظر خود، به توافق رسیدند .
این درحالی است که پیش‌بینی‌هایی نیز در این زمینه انجام گرفته‌است.
به عقیده استفانی اسپینر کونیگ،یکی از دو فرد هیئت تجارت آلمان که در سال جاری به ایران سفر کردند، بازارها در صورت از بین رفتن تحریم‌ها منفجر خواهند شد و این می‌تواند بیانگر آینده‌ای روشن هم برای ایران و هم برای آلمان باشد.
 

بنا به گزارشات منتشر شده، حدود ۱۰۰ شرکت آلمانی در حال حاضر در ایران شعبه دارند و بیش از ۱۰۰۰ تجارت از طریق عوامل فروش خود در ایران فعالیت می‌کنند.
براساس تخمین‌های DIHK، صادرات آلمان به ایران می‌تواند به سرعت به ۱۳.۵ میلیارد دلار در سال در صورت کاهش تحریم‌ها برسد.

اگرچه شرکت‌های آلمانی زیادی به فرصت فعالیت در ایران اعتقاد دارند، تعداد کمی از آن‌ها در مورد نظر عمومی مردم درمورد مکان فعالیت و تاثیر رابطه با ایران بر روابط آلمان و آمریکا اظهار نگرانی کرده‌اند و قادر به انتخاب گزینه مناسب از میان سوددهی شرکت ها و روابط با آمریکا نیستند.

این نگرانی بدین علت بروز کرده‌است که آمریکا به عنوان دومین شریک تجاری آلمان در سال ۲۰۱۳ مطرح شد، در حالی که ایران با وجود تاثیرگزاری بالا بر اقتصاد این کشور رتبه ۵۵ را به دست آورد.
 

اگر شرکت های غربی مجوز بازگشت به ایران را داشته باشند، شرکت‌های آلمانی بدین علت  که پیش از سنگین تر شدن تحریم ها علیه ایران در سال ۲۰۰۶، شرکت خودرو سازی دایملر، شرکت دارو سازی بایر، شرکت زیمنس و برخی دیگر از شرکت های آلمانی در بازار ایران فعالیت‌های زیادی داشته و حتی برای چندین سال آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران محسوب می شد، شانس بیشتری را در میان شرکت‌های غربی برای بازگشت به ایران دارند.

 از سوی دیگر پتانسیل انرژی بالا ایران سبب شده تا ایران به گزینه‌ای جذاب برای برقراری رابطه، از سوی آلمان، به منظور تامین انرژی مورد نیاز صنعت تبدیل شود.

 در ابتدا، شرکت‌های آلمانی مخالف اعمال تحریم علیه مسکو که در ماه مارس توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده اعمال شد، بودند،

اما بعد از سقوط هواپیمای مالزی در اوکراین و کشته‌شدن تمام سرنشینان آن، مقامات صنعتی آلمان دور جدیدی از تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه را تایید کردند.

روسیه بارها و بارها هرگونه دخالت در درگیری‌های اوکراین را انکار کرده‌است و هشدار داده‌ که چنین تحریم‌هایی اثرات مخرب بر اقتصاد غرب خواهد داشت.


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 احتیاج آلمان به اقتصاد ایران ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۵ مرداد


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :