English

دومین همایش ملی علوم و فناوری چاپ برگزار شد

آرشیو خبر بازدید: 1410 کد مطلب: 3498  

دومین همایش ملی علوم و فناوری چاپ برگزار شد

ایپینا
دومین همایش ملی علوم و فناوری چاپ ایران با موضوع «نقش صنعت چاپ در توسعه پایدار» امروز دوشنبه (2 اسفندماه) در دانشکده سیاسی و اقتصادی دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت چاپ برگزار شد.
۱۳۹۵ دوشنبه ۲ اسفند ساعت 16:54

 محمد بیطرفان، رئیس انجمن علمی و فناوری چاپ در این مراسم با اشاره به مجموعه فعالیت این انجمن گفت: برای اولین بار در کشور و به نوعی در جهان همزمان با روز ملی صنعت چاپ، انجمن علوم و فناوری چاپ ایران در دو دوره نکوداشت علوم و فناوری چاپ را با برگزاری 7 نشست و گردهمایی در 7 دانشگاه و مراکز پژوهشی و صنعتی برگزار کرد که در این سلسله نشست‌ها بیش از 1000 ساعت تبادل نظر در حوزه صنعت چاپ انجام گرفت.

 

وی همچنین اظهار داشت: امر مهمی که انجمن بر آن تاکید داشته است، امر عقد تفاهمنامه و همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی با دانشگاه‌ها و انجمن‌های علمی از جمله موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش، دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه شهید بهشتی بوده است که خوشبختانه توانسته‌ایم به آن دست یابیم.

 

بیطرفان همچنین در ادامه گفت: امیدواریم در سال‌های آتی با همکاری که با دانشگاه شهید بهشتی داریم بحث دپارتمان تخصصی آموزشی و پژوهش در حوزه فناوری چاپ را در این دانشگاه راه‌اندازی کنیم.

 

رئیس انجمن علمی و فناوری چاپ عنوان کرد: از افتخارات انجمن، ثبت روز جهانی چاپ است که امیدواریم این آروز با همکاری کمیسیون ملی یونسکو تحقق یابد.

 

وی ادامه داد: 4 مأموریت اصلی یونسکو خدمت به توسعه علم، آموزش، فرهنگ، ارتباطات و فناوری استراتژیک است. از این رو بنده از طرف مجموعه دست‌اندرکاران و کارشناسان و تشکل‌های صنعت چاپ خواستارم که به حق و بر اساس اصول علمی و کارشناسی صنعت چاپ را به عنوان یک صنعت استراتژیک و راهبردی در کشور به رسمیت شناخته شود.

 

محمد بیطرفان با اشاره به امضا تفاهمنامه بین دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت گفت: جا دارد که از سیدرضا صالحی امیری و محمدرضا نعمت‌زاده قدردانی و تشکر کنم و به خانواده بزرگ چاپ تبریک بگویم چرا که با امضا این تفاهم‌نامه‌، جایگاه صنعتی صنعت چاپ توسط دولتمردان به رسمیت شناخته شد.

 

رئیس انجمن علمی و فناوری چاپ بیان کرد: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل نامگذاری شده است جا دارد در راستای بومی‌سازی صنعت چاپ که بیش از 80 درصد آن وابسته به خارج از کشور است، گام برداریم.

 

وی در این باره با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و نوآوری‌های ملی در حاشیه این همایش گفت: قطعا نخبگان، پژوهشگران، دانشجویان جوان و متخصصین ما می‌توانند در این راستا گام بردارند.

 

رئیس انجمن علمی و فناوری چاپ گفت: از متولیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مطالبه جامعه علمی و پژوهشی کشور را خواستارم که دفتر امور چاپ به ویژه معاونت آموزش و پژوهش گزارش عملکردهای این معاونت را ارایه دهند تا در اختیار جامعه صنعت چاپ قرار بگیرد.

 

وی همچنین عنوان کرد: با توجه به بحث توسعه پایدار و آلاینده بودن صنعت چاپ است امیدواریم بتوانیم توجه همه‌ی متولیان و ذی‌نفعان این صنعت را به موضوع محیط زیست و منابع طبیعی را مداقه قرار بدهیم.

 

بیطرفان تاکید کرد: ما امروز نیاز به نوسازی صنعت چاپ داریم، نیاز داریم به جای واردات محصولات چاپی، تسهیلات ویژه در اختیار سرمایه‌گذاران این صنعت قرار بگیرد تا فناوری‌های نوین صنعت چاپ وارد کشور شوند و از خروج ارز جلوگیری شود و با توجه به اقتصاد مقاوتی به برون‌گرایی صنعت چاپ کمک شود.

 

وی گفت: جا دارد از صنعتگران بخواهم همان‌طور که در راستای برندسازی مجموعه‌خودشان گام برمی‌دارند به سمت برندسازی صنعت چاپ نیز گام بردارند.

 

در بخش دیگر این مراسم، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با تاکید به بحث آموزش عنوان کرد: انسان است که فرهنگ‌ساز است و تولید علم می‌کند بنابراین برای اینکه به صلح و عدالت و امنیت در سطح جهان برسیم باید یعنی آموزش درست بدهیم، اگر در دنیا همین یک امر به درستی انجام شود این همه جنگ‌ها و خونریزی‌ها پایان می‌یابد.

 

سعدالله نصیری در ادامه گفت: با توجه به اینکه آموزش و فرهنگ و علم سه امر اساسی برای توسعه پایدار است، صنعت چاپ یکی از ابزار آموزش، و شاخص توسعه پایدار محسوب می‌شود.

 

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو اظهار داشت: صنعت چاپ خود یک میراث فرهنگی است. صنعت چاپ انقلاب عظیمی در حوزه‌های مختلف از جمله کتاب ایجاد کرده است و باید به این امر به ویژه از وجه پژوهشی و نوآوری پرداخته شود.

 

در ادامه این مراسم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت صنعت چاپ گفت: این صنعت بزرگترین اختراعات بشر است و نقطه اتصال اندیشه‌ها و احساسات بسیاری از علما و اهل هنر در طول تاریخ برای نسل‌های متفاوت بوده است.

 

دکتر معصومه آقاپور در ادامه بیان کرد: در سال 2015 گردش مالی صنعت چاپ در دنیا 850 میلیارد دلار اعلام شده است ولی از گردش مالی این صنعت در ایران هیچ آمار مدونی وجود ندارد و این در حالی است که اگر ما در این خصوص آمایش اطلاعاتی انجام دهیم مشاهده خواهیم کرد صنعت چاپ به راحتی می‌تواند جایگزین مناسبی برای درآمد نفتی کشور باشد و این موضوع قابل اثبات است.

 

وی با تاکید به اینکه صنعت چاپ ششمین صنعت دنیا در اشتغال‌زایی و درآمد‌زایی است گفت: با توجه به بحث بازاریابی، بسته‌بندی در فروش کالا نقش مهمی را ایفا می‌کند به طوری که اگر یک دوازدهم ثانیه که به یک کالا نگاه می‌شود به یک هشتم ثانیه کاهش یابد، فروش به سه برابر افزایش می‌یابد بنابراین باید در نظرداشته باشیم که ارزش این صنعت در تولید ناخالص ملی بسیار زیاد است و می‌تواند زیربنای تحولات اقتصادی نیز باشد.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مجلس دهم در خوصوص صنعت چاپ گفت: اولین اقدام برای پیشرفت این صنعت ایجاد رویکردی علمی در برنامه ششم توسعه و تصویب مقطع ارشد و دکترا در چندین دانشگاه همراه با تامین مالی و اعتبارات خاص بوده است.

 

دکتر معصومه آقاپور در پایان عنوان کرد: این را در نظر داشته باشید که صنعت چاپ در چرخه تولید و زنجیره ارزش محصولات رتبه اول را دارد.

 

در بخش دیگر از این مراسم مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه صنعت چاپ با تاخیر وارد پروسه توسعه شده است گفت: صنعت چاپ از زمانی که در ایران مطرح شد با مسائل کتاب و روزنامه گره خورد. از آنجا که نگاه به  کتاب و مطبوعات در گذشته مثلا در دوره قاجار نگاهی امنیتی بود این تصور هم نسبت به صنعت چاپ وجود داشت که با توجه به اینکه ابزاری در اطلاع رسانی است، می‌تواند مخل آسایش و امنیت در فضای جامعه باشد بنابراین باید دولت در تمام ابعاد آن نظارت کند.

 

خسرو طالب‎زاده با اشاره به امضا تفاهمنامه گفت: خوشبختانه سرانجام طی تفاهمنامه‌ای یک اصلاح و تحول تاریخی شکل گرفت و صنعت از حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزرات صنعت، معدن و تجارت منتقل شد.

 

گفتنی است در پایان این مراسم از کتاب «برنامه‌ریزی استراتژیک» در صنعت چاپ رونمایی شد و از زینال‌زاده، پیشکسوت هنر و چاپ تقدیر به عمل آمد.

 

بر اساس این گزارش در حاشیه برگزاری این همایش کارگاه‌های آموزشی با موضوعات ایده‌پروری و تجاری‌سازی ایده‌ها در صنعت چاپ، تبدیل شرکت‌های جاری به شرکت‌های برندساز، مبانی برندیگ و راهکارهای برندسازی در صنعت چاپ، برندیگ و بازار فروش و بسته‌بندی، چاپ در گرافیک، ردپای اکولوژیک و صنعت چاپ، چاپ سه‌بعدی (از تئوری تا عمل)،  بسته‌بندی و مرکب (سلامت محصول) نیز برگزار شد.

 

 


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 دومین همایش ملی علوم و فناوری چاپ برگزار شد ۱۳۹۵ دوشنبه ۲ اسفند


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :