English

واردات کاغذ ساماندهی می شود

آرشیو خبر بازدید: 2035 کد مطلب: 316  
دقایقی بارییس جدیداتحادیه کاغذ ومقوای تهران:

واردات کاغذ ساماندهی می شود

ساره گودرزی
هفته نامه کتاب هفته در جدیدترین شماره خود سراغ رییس جدید اتحادیه کاغذ و مقوافروشان تهران رفته تا هم گلایه‌هایش را بشنود و هم ازراهکارهایی را که برای سامان‌بخشیدن به این بازار پرتلاطم و پرچالش اندیشیده است بپرسد.
۱۳۹۳ يکشنبه ۱۵ تير ساعت 15:31

 کاغذ، یک محصول استراتژیک و ازجمله مهمترین کالاهای موردنیاز صنعت نشر است و کمبود آن صدماتی جدی به چرخه تولید کتاب وارد می‌کند. حضور کاغذ در بازار کشور در سالهای گوناگون با فرازونشیب‌های بسیاری همراه بوده است. در برهه‌ای، یارانه کاغذ و سوءاستفاده برخی افراد از آن مطرح بود و اکنون واردات کاغذ به کشور از مجاری گوناگون مورد بحث است. سیدحسین میرباقری مهرآبادی، رییس جدید اتحادیه کاغذ و مقوای تهران و از فعالان پیشکسوت صنف کاغذ و مقواست. او در بدو پذیرش ریاست اتحادیه کاغذ و مقوافروشان تهران از بیسامانی واردات و عرضه این محصول استراتژیک گفت؛ اینکه بخشی از واردات کاغذ را کسانی به عهده گرفته‌اند که ربط و قرابتی با این صنف ندارند و واردات و توزیع کاغذ نیاز به ساماندهی دارد و... بد ندیدیم سراغ رییس جدید اتحادیه کاغذ و مقوافروشان تهران برویم تا هم گلایه‌هایش را بشنویم و هم راهکارهایی را که برای سامان‌بخشیدن به این بازار پرتلاطم و پرچالش اندیشیده است و می‌دانیم که به دلایل گفته شده، کارش در این سمت دشوار خواهد بود.

امروز)زمان تهیه این مصاحبه( چهارم تیرماه است و دقیقا یک ماه از آغاز مدیریت میرباقری بر اتحادیه می‌گذرد؛

مردی که از سال 1374 به حوزه واردات کاغذ قدم گذاشته و در این مدت، چهار سال به عنوان نایب‌رییس اتحادیه کاغذ و مقوافروشان تهران مسوولیت داشته است.خودش می‌گوید سه نسل از خانواده‌اش در کار کاغذ و

مقوا بوده‌اند و او هم میراثدار خانواده‌اش بوده است.

از بازار کاغذ و مقوا چه خبر؟

بازار کاغذ اکنون نسبتا آرام است. قیمت‌گذاریها خوب است و میتوان گفت بهایی که برای این کالا درنظر گرفته شده سود زیادی ندارد. با نگاهی به قیمتهای بازار باید گفت این روزها بازار کاغذ در آرامش و ثبات نسبی قیمتها قرار دارد.

شما چند روز پیش در جایی گفته‌اید برخی واردکنندگان غیرحرفه‌ای و غیرمرتبط با واردات کاغذ موجب شده‌اند قیمتها بشکند و بازار به مشکل بخورد؟ می‌شود این موضوع را برایمان بشکافید و دقیقا بفرمایید چه اتفاقهایی در این بازار افتاده است؟

بله، عده‌ای که در صنف کاغذ و مقوا نیستند، این کالا را به کشور وارد کرده‌اند که موجب ایجاد نوعی رقابت منفی شده است؛ رقابتی میان تجار حرفه‌ای این حوزه و واردکنندگان. این رقابتها، هما نطور که گفتید موجب شکسته‌شدن قیمت کاغذ و مقوا شده، ولی ما از این موضوع زیاد ناراحت نیستیم؛ چون موجب شد قیمت نهایی کاغذ پایین بیاید و میتوان گفت این رقابت برای مصرف‌کننده خوب است. هدف اصلی ما هم تامین رضایت مشتری است و اگر رضایت او از این طریق تامین می‌شود، ما مشکلی نداریم. اگر واردکنندگان، جنس به بازار نیاورند ممکن است گروه دیگری کالاها را به مرور وارد بازار کنند که طبیعتا موجب افزایش قیمتها خواهد شد؛ اما اکنون کاغذ و مقوا به وفور و با قیمت خوب در بازار وجود دارد.

آ نطور که شما می‌گویید، ورود افراد غیرحرفه‌ای به واردات کاغذ، باعث وفور آن و کاهش قیمتها شده، اما فکر نمیکنید این موضوع در نهایت باعث آسیب به این حوزه شود؟

طبق قانون، هر فردی که کارت بازرگانی داشته باشد می‌تواند جنس وارد کشور کند و فرقی هم نمی‌کند کاغذ

یا هر چیز دیگر باشد. واردکنندگانی که از اعضای صنف ما هستند همیشه دنبال این بوده‌اند که اجناس مرغوب و با قیمت مناسب به تناسب کشش بازار و نیاز آن به کشور وارد کنند. در این میان، برخی تجار که کارشان صرفا واردات کالاست و هر کالایی را وارد کشور می‌کنند، سراغ واردات کاغذ یا مقوا که می‌روند، گاهی به دلیل

ناآشنایی با نیاز بازار، همچنین نوع و کیفیت اجناسی که در بازارهای خارجی وجود دارند، جنس‌های نامرغوب

وارد می‌کنند. البته ناگفته نماند، کاغذ و مقواهایی که اکنون در بازار موجودند، نسبت به گذشته نامرغوب نیستند؛ چون این تجار خارج از صنف هم عمده نیاز بازار ایران را پس از چندین بار واردات کاغذهای نامناسب

شناخته‌اند و برندهایی را که در کشور به آنها نیاز داریم وارد کشور می‌کنند که اغلب هم جنسهای خوب و

قابل قبولی‌اند.

به هر حال آسیبها را که نمیتوان نادیده گرفت. راستش ما فکر می‌کردیم ورود کاغذ به کشور توسط افراد غیرمرتبط، نارضایتی هم‌صنفهای شما را به دنبال داشته باشد؛ اما اینگونه که شما می‌گویید زیاد هم نباید نگران بود.

آن چیزی که موجب می‌شود نگرانی خاصی به وجود آید این است که تجار ما شاید از کاری که انجام می‌دهند کمی دلسرد شوند. البته یک تاجر حرفه‌ای که سالهاست در این حوزه فعالیت می‌کند به‌خوبی می‌داند در چه ماههایی از سال باید چه جنسی را به بازار وارد کند و مصرف چه نوع کاغذ یا مقوایی در چه مقطعی در بازار موردنیاز است، نکته‌ای ارزشمند که برخی از افراد غیرحرفه‌ای به دلیل بی‌اطلاعی از آن از چارچوبهای اصلی دور می‌شوند. به عنوان مثال در فصل پاییز که زمان آغاز درس و کتاب است، بازار ما به کاغذ تحریر بیش از هر زمان دیگری نیاز دارد. هر زمانی یک نوع کالایی طلب می‌کند و زمانهایی که مصرف بیشتر است، یک واردکننده باید برنامه‌ریزی داشته باشد.اگر 740 àu1601 فردی بخواهد در حوزه واردات کاغذ فعال شود، آیا در اتحادیه زمین های برای هدایت و راهنمایی‌اش وجود دارد؟ بله. یکی از وظایف و ماموریت‌های اصلی این اتحادیه، ارایه مشورت به افراد گوناگون است. اتحادیه برای پیشبرد صنف این کار را انجام داده و به علاقه‌مندان مشاوره می‌دهد. فعالیت ما باید به گونه‌ای باشد که جامعه از آن نفع ببرد. شغل و حرفه ما ارتباط مستقیمی با فرهنگ دارد و کاغذ، اصلیترین ماده اولیه تولید کتاب است؛ بنابراین اتحادیه از ارایه مشورت به افراد علاقه‌مند استقبال می‌کند و به آنان برای واردات کاغذ کمک می‌کند. البته این موضوع شرایطی هم دارد، مثلا اتحادیه از ابتدا باید در جریان آنچه قرار است اتفاق بیفتد، باشد نه اینکه در مرحله نهایی واردات کاغذ به کشور قرار گیرد. اگر ما از ابتدا در جریان باشیم می‌توانیم خدمات و مشاوره بهتر و مناسبتری به مشتریان و دست‌اندرکاران این حوزه ارایه کنیم.

شما در کسوت ریاست اتحادیه کاغذ و مقوا چه برنامه‌هایی برای این اتحادیه و ارایه خدمات بهتر به دست‌اندرکاران دارید؟

در گام نخست به دنبال مشاور مالیاتی هستیم؛ فردی که بتواند اعضای صنف و اتحادیه را به دلیل برخی مشکلات موجود در حوزه مالیات یاری کند. در تلاشیم برای سامانبخشی به مالیات هم‌صنفان و معافیت مالیاتی

آنها تلاشهایی انجام دهیم و در این راه نیازمند یک مشاور هستیم. در گام دوم هم سایت اتحادیه را فعال کرده‌ایم و می‌خواهیم این سایت را برای همکاران و اعضای اتحادیه به روز نگه داریم.

یعنی می‌خواهید وب‌سایتی داشته باشید که اخبار و اطلاعات حوزه کاغذ در آن منعکس شوند؟

بله. این سایت اکنون راه‌اندازی شده هدفمان این است که در این سایت، اطلاعات کاربردی برای فعالان این حوزه را جمع‌آوری کنیم و اطلاعات مربوط به قیمتها را به صورت روزانه در اختیارشان قرار دهیم. اکنون قیمتها به صورت هفتگی درج می‌شوند اما در گام بعدی، این اطلاعات، روزانه می‌شوند و با این اقدام ناشران، فعالان حوزه صنعت و سایر افراد می‌تواند دسترسی راحت‌تر و بهتری به آخرین اخبار و آمار حوزه کاغذ داشته باشند.

بخش زیادی از کاغذ مصرفی کشور، وارداتی است. بیشترین واردات را از کدام کشورها داریم؟

بیشترین واردات مربوط به کره، چین و اندونزی است و کیفیتها هم نزدیک به هم‌اند. البته کاغذ تحریر اندونزی نسبت به دیگر کشورها کیفیت بهتر و مناسبتری دارد.

آمار دقیق و مدونی از حجم واردات یا تولیدات کاغذ و مقوا در کشور وجود دارد؟

این موضوع توسط جمعی از کارشناسان اتحادیه در حال بررسی است. ظرفیت کشور در حوزه تولید انواع کاغذ

و مقوا، نیاز کاغذ مصرفی کشور در حوزه‌های گوناگون در سال، میزان واردات کاغذهای تحریر، گلاسه، مقواها و ... در حال بررسی است و در آینده‌ای نزدیک این آمار به صورت تفکیکی اعلام خواهد شد. متاسفانه آمار مدونی

در این حوزه وجود ندارد اما می‌شود به‌زودی آمار نزدیک به واقعیت را با اختلاف بسیار کمی ارایه کرد.

به‌ عنوان پرسش آخر، برای ساماندهی وضعیت واردات کاغذ و مقوا در کشور چه راهکارهایی را در نظر دارید؟

معتقدم در این زمینه کارهای بسیار خوبی می‌توان انجام داد. در تلاشیم با توجه به وضعیت موجود و در تعامل و رایزنی با دست‌اندرکاران و فعالان حوزه‌های گوناگون کاغذ و مقوا به دنبال راهکارهایی برای ساماندهی این حوزه باشیم؛ برنامه‌هایی که به‌زودی تدوین و از طریق رسانه‌ها اعلام خواهند شد.


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 واردات کاغذ ساماندهی می شود ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۵ تير


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :