English

متولی دولتی صنعت چاپ در خواب زمستانی است

آرشیو خبر بازدید: 1677 کد مطلب: 307  
عضو سابق شورای سیاستگذاری صنعت چاپ:

متولی دولتی صنعت چاپ در خواب زمستانی است

خبرگزاری مهر
ک عضو سابق شورای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور با انتقاد از بی‌توجهی دولت به صنعت چاپ کشور، گفت: متاسفانه در دوران بدی از نظر مدیریت ارشد صنعت چاپ کشور در دولت، قرار داریم و به جرات می‌توانم بگویم که تقریباً هیچ اتفاقی در حوزه چاپ از جانب دولت رخ نمی‌دهد.
۱۳۹۳ دوشنبه ۲ تير ساعت 00:04

  آیین اختتامیه دوره آموزش اپراتوری ماشین‌آلات چاپ SM74 که به همت اتحادیه چاپخانه‌داران تهران و با همکاری موسسه «بازدید» برگزار شده بود، عصر روز یکشنبه 1 تیرماه با حضور محمودرضا برازش مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این اتحادیه برگزار شد.

علی نیکوسخن رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در این برنامه بر لزوم توانمندسازی صنعت چاپ از طریق آموزش‌های علمی و عملی تاکید کرد و با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی مشابه در سال‌های 89 و 90، ازسرگیری آنها را به فال نیک گرفت و در عین حال همکاری نکردن ارگان‌های دولتی با این اتحادیه را از دلایل توقف این دوره‌ها در سال‌های گذشته، عنوان کرد.

وی با تقدیر از موسسه بازدید و نیز چاپخانه 128 بازدید که امکان برگزاری کلاس‌های تئوری و عملی دوره آموزش اپراتوری ماشین‌آلات چاپ SM74 را فراهم کردند، گفت: در صدد هستیم این قبیل دوره‌های آموزشی ادامه یابد.

بهمن پورمند عضو هیئت مدیره این اتحادیه نیز در سخنانی آموزش را منشا صرفه‌جویی اقتصادی در واحدهای چاپی ذکر و اظهار امیدواری کرد دوره دوم این دوره آموزشی به زودی آغاز شود.

به گفته این فعال عرصه چاپ، صنعت چاپ برای سر پا ماندن نیازمند دست کم 100 اپراتور آموزش دیده است.

احمدرضا اعتماد مظاهری مدیرعامل تعاونی چاپخانه‌داران تهران هم در این برنامه بر لزوم سرمایه‌گذاری‌هایی که متناسب با زیرساخت‌های موجود در صنعت چاپ باشد، تاکید کرد و گفت: الان برخی از شرکت‌ها و موسسات دست به سرمایه‌گذاری‌های کلانی در حوزه چاپ زده‌اند که به نظر می‌رسد زیرساخت‌های آنها تامین نشده است. یکی از زیرساخت‌های اصلی هم در این خصوص، مسئله آموزش است؛ آموزش باید با تکنولوژی روز هم‌سطح و همخوان باشد.

این عصو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه‌داران تهران افزود: پرورش نیروی انسانی آموزش دیده از اولویت‌های هیئت مدیره است و ما امیدواریم دوره‌های دیگری را هم در آینده نزدیک برای دانش پژوهان برگزار کنیم.

وی همچنین با اشاره به آنچه خبرهای خوش از دفتر امور چاپ نامید، گفت: ما چهارشنبه هفته گذشته جلسه‌ای در دفتر امور داشتیم، آنجا کمیسیونی برای پیگیری مسئله آموزش در صنعت چاپ تشکیل و قرار شده بودجه کافی برای مسئله آموزش نیروی انسانی در نظر گرفته شود.

در این برنامه همچنین رضا رضایی مشاور عالی اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در سخنانی با بیان اینکه دیگر نظام‌های استاد - شاگردی و آزمون و خطا در صنعت چاپ جواب نمی‌دهد، گفت: امروزه وقتی یک ماشین چاپ تهیه می‌کنید، باید از همان ابتدا با تمام کارکردهای آن آشنا باشید و از تمام امکاناتش استفاده کنید.

وی با بیان اینکه راز موفقیت صنعت چاپ ایران، تنها آموزش است، اظهار امیدواری کرد اتحادیه‌های حوزه صنعت چاپ آنقدر بودجه در اختیارشان قرار بگیرد که موظف شوند دوره‌های آموزشی متعدد را برگزار کنند.

در آیین اختتامیه دوره آموزش اپراتوری ماشین‌آلات چاپ SM74 همچنین مسعود فرشی فرید مدیر موسسه بازدید که متولی برگزاری کلاس‌های تئوری این دوره آموزشی بوده است، در سخنانی به انتقاد از آنچه بی‌توجهی دولت به حوزه‌ای مهم مانند صنعت چاپ نامید، پرداخت و گفت: متاسفانه در دوران بدی از نظر مدیریت ارشد صنعت چاپ کشور در دولت، قرار داریم و به جرات می‌توانم بگویم که تقریباً هیچ اتفاقی در حوزه چاپ از جانب دولت رخ نمی‌دهد.

وی افزود: در شرایطی که کشورهای منطقه مانند عربستان و ترکیه و حتی رژیم صهیونیستی برای تسخیر بازارهای ما در حوزه چاپ دارند کار می‌کنند، به نظر می‌رسد متولی اصلی این صنعت در خواب است و این خواب، خرسی هم شده است!

عضو سابق شورای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور همچنین با انتقاد از انحلال این شورا در دولت قبل، گفت: شورای سیاستگذاری صنعت چاپ را منحل می‌کنند و به جای کمیته‌های اقماری تشکیل می‌دهند و باز هم از آنها (مسئولان کمیته‌های اقماری) گله می‌شود که چرا کار نمی‌کنید و خروجی ندارید؟ در واقع دولت دارد باز هم توپ را می‌اندازد به میدان بخش خصوصی.

فرشی فرید تاکید کرد: این یک پیام روشن دارد و آن اینکه حوزه اقتصاد را نمی‌شود به دست دولت سپرد، دولت تاجر خوبی نیست. یادم می‌آید 2 سال پیش طرح ملی آمایش صنعت چاپ مطرح شد و آن همه بودجه برایش صرف شد ولی واقعاً این طرح چه خروجی داشت بجز اینکه پولی به جیب برگزارکننده آن برود؟!

وی با بیان اینکه «مجامع صنفی باید به صنعت چاپ، نگاهی صنعتی داشته باشند» ادامه داد: ما شرکت «بازدید» را به همین نگاه تاسیس کردیم و بعد از آن بود که به حوزه آموزش ورود کرد و با کمک اساتید مجرب، این دوره‌های آموزشی را طراحی کردیم. ما تلاش می‌کنیم دوره‌های جدید دیگری را هم طراحی کنیم البته طراحی این دوره‌ها بسیار سخت است.

مدیر موسسه بازدید با بیان اینکه فکر می‌کنم دوره آموزش اپراتوری ماشین‌آلات چاپ SM74 به 70 درصد اهدافش رسیده باشد، از اتحادیه چاپخانه‌داران تهران به جهت صبوری و انتظار برای طراحی سرفصل‌های این دوره آموزشی تقدیر کرد.

در این برنامه رضا حجار به نمایندگی از دانش پذیران با اشاره به مسائلی که در این دوره آموزشی به آنها ارائه شده است، از چاپخانه 128 و موسسه بازدید که امکان برگزاری کلاس‌های تئوری و عملی دوره آموزش اپراتوری ماشین‌آلات چاپ SM74 را فراهم کردند، قدردانی کرد.

در پایان این برنامه و با حضور محمودرضا برازش مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گواهینامه‌های پایان دوره آموزشی یادشده به دانش پذیران اعطا شد.

بر اساس این گزارش، دوره آموزش اپراتوری ماشین‌آلات چاپ SM74 آذر 1392 با حضور 15 دانش پذیر آغاز و طی 10 جلسه (دو جلسه تئوری و 8 جلسه کارگاهی) زیر نظر علیرضا وحید یگانه برگزار شد. جلسات تئوری در محل اتحادیه چاپخانه‌داران تهران و جلسات کارگاهی در چاپخانه 128 برپا شد.


اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 متولی دولتی صنعت چاپ در خواب زمستانی است ۱۳۹۳ دوشنبه ۲ تير


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :