English

چاپ تنها صنعتی است که خدا در قرآن به آن قسم خورده!!!

آرشیو خبر بازدید: 1254 کد مطلب: 1017  
رییس دانشگاه شهید بهشتی:

چاپ تنها صنعتی است که خدا در قرآن به آن قسم خورده!!!

ایپینا
محمد مهدی تهرانچی گفت: همه مسولان باید توجه جدی به صنعت چاپ داشته باشند زیرا صنعت چاپ تنها صنعتی است که خدا در قرآن به آن قسم خورده است.
۱۳۹۳ شنبه ۱۱ بهمن ساعت 19:42

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ و بسته‌بندی ایران، محمد مهدی تهرانچی، رییس دانشگاه شهید بهشتی در مراسم نخستین همایش جایگاه علوم و فناوری چاپ در ایران اظهار کرد: قلم آن وسیله‌ای است که بشر برای چاپ و نوشتن از آن استفاده می کند و خداوند در قرآن می فرمایند: « ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ» . افسوس و صد افسوس زیرا اگر خداوند یک فناوری و صنعت را انتخاب کرده باشد و به آن قسم خورده باشد چاپ است و ما به آن بی توجه هستیم.

وی ادامه داد: هر کشوری برای آینده نیاز به برنامه دارد و بدون شک کشور ما نیز در حوزه توسعه صنعت برنامه‌های ویژه‌ای دارد. علم و تولید باید همیشه در کنار هم باشند چراکه اگر علم نباشد تولید موفق نیست و اگر تولید نباشد علم بی‌تاثیر خواهد بود.

رییس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اهمیت صنعت چاپ گفت: برخلاف صحبت‌های مطرح شده صنعت چاپ و نشر منزوی نیست زیرا چاپ یکی از عنصرهای پیشرفت بشر است و اگر نبود انسان در جایگاه فعلی قرار نداشت، البته این نکته را باید یادآور شوم که بدون تامین زیرساخت‌های چاپ، نمی‌توان پیشرفت کرد.

وی ادامه داد: صنعت چاپ بیش از هر صنعتی وارد کشور شده است اما متاسفانه امروز سهمی را در صنعت ندارد و مسوولان باید توجه داشته باشند که اگر چاپ رشد نکند نمی توانیم انتظار رشد سایر صنایع را داشته باشیم.

به عقیده تهرانچی دانشگاه و صنعت باید در کنار هم باشند و در این رابطه اظهار کرد: اگر می‌خواهیم بعد از دو صده و در صده سوم صنعت چاپ، صعنتی پویا داشته باشیم تا به آن افتخار کنیم، صنعت و دانشگاه باید در کنار هم حرکت کنند. متاسفانه ما فقط فن و صنعت را وارد ایران کردیم و از علم و فناوری آن غافل شدیم، حتی به دانشگاه هم به عنوان یک فن نگاه کردیم و توجه‌ای به بنیان و تکنولوژی آن نداشتیم.

وی ادامه داد: ما تمام تمرکزمان را روی فن می‌گذاریم و آن را به بهترین نحو ممکن وارد کشور می ‌کنیم و فراموش می‌کنیم که این وسیله نیاز به آموزش و ارتقا دارد، علت این است که هیچ ارتباطی بین فن و تکنولوژی برقرار نمی‌کنیم. در قرن 21 چیزی که ارزش دارد دانش است زیرا با آوردن فن نمی‌توان پیشرفت کرد.

رییس دانشگاه شهید بهشتی در تشریح نقش انجمن‌ها گفت: انجمن‌ها باید به درک تحولات کمک کنند زیرا دولت‌ها به تنهایی نمی‌توانند تحولات را درک کنند و انجمن‌ها باید بازوی درک تحولات باشند. در کنار مسایل ذکر شده باید تاثیر فناوری در صنعت را نیز دید چراکه به دلیل عقب ماندن از فناوری، صنعت چاپ ما در حال نابودی است.

تهرانچی در بخش پایانی صحبت‌هایش بیان داشت: سیاست‌گذاری‌ها باید بر مبنی سیاست‌پژوهی باشد، دانشگاه و انجمن سیاستگذار نیستند اما می‌توانند سیاست‌پژوه‌های خوبی باشند.


اخبار مرتبط با این خبر


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :