English

اتحادیه‌های صنفی نقش پررنگی در احقاق حقوق صنف دارند

آرشیو خبر بازدید: 1000 کد مطلب: 4293  
حمید غفاری عنوان کرد:

اتحادیه‌های صنفی نقش پررنگی در احقاق حقوق صنف دارند

ایپینا
حمید غفاری فعال حوزه چاپ نشر با ارایه تعریفی از اتحادیه گفت: فلسفه وجودی اتحادیه در اروپا بود و در آن زمان وقتی گذر صنعتی رخ داد صنایع نوعا خصوصی بودند و بر اساس مقررات خود اصل بر بهره‌وری بود که در برابر آن‌ها تشکل‌های کارگری به وجود آمد که هسته اولیه اتحادیه‌ها قبل از کارفرماها توسط آن‌ها آغاز شد و اتحادیه‌ها در اصل سندیکاهای کارگری بودند تا در برابر آن‌ها احقاق حق کنند.
۱۳۹۶ جمعه ۴ اسفند ساعت 19:04

 


وی افزود: در ایران نیز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نوعا صنایع خصوصی نداشتیم و آنچه به عنوان بخش خصوصی فعالیت می‌کردند یا وابسته دربار بودند یا به نوعی با قدرت ارتباط مستقیم داشتند که در آن زمان اتحادیه و سندیکا نقش موثری در تصمیم گیری‌ها نداشت و پس از انقلاب از آنجایی که خیلی از صنایع زیر پوشش دولت رفت و طرح منسجمی برای اداره صنایع نبود باز هم اتحادیه‌های صنفی به رابط مراکز حکومتی و صنوف تبدیل شدند.

غفاری با بیان اینکه اتحادیه‌ها بیشتر به دنبال اجرای دستورالعمل‌های دولتی عمل می‌کنند، ادامه داد: نقش واسطه‌ای بین دولت و بخش خصوصی نقش عمده آن‌ها بود و به مرور توجه به حقوق کارگران بیشتر شد و به همین دلیل اتحادیه‌ها با مشکل روبرو شدند و عملا توقعاتی به وجود آمد اما در اصل قدرت ابراز وجود نداشتند.

وی تاکید کرد: اتحادیه‌ها بیشتر کارگزار مقرراتی هستند که از سمت دولت به آن‌ها ابلاغ می‌شود و این قوانین گاهی متناقض هم هستند و گاهی نافع همدیگر هستند و چون مدیریت واحد و کارآمدی نداریم اتحادیه‌ها بیشتر نقش خنثی دارند و نمی‌توانند خواسته‌های صنفی را برآورده کنند.

وی درباره لزوم اشراف اعضای هیات مدیره اتحادیه‌ها به قوانین و مقررات توضیح داد: هر اتحادیه یکسری بخش‌های خدماتی دارد که شامل جواز کسب و حق عضویت  شامل امور اجرایی است ولی بخشی که برای اتحادیه‌ها اهمیت دارد و مورد نیاز جامعه صنعتی و کارگری است اصلاح این قوانین است. اکنون قوانین بیشماری در تامین اجتماعی، وزارت دارایی و شهرداری ووزارت کار وجود دارد که ضد تولید است و اتحادیه باید در این زمینه ورود پیدا کند و در حوزه اصلاح قوانین عمل کنند.

غفاری یادآور شد: الان در کدام اتحادیه صنفی است که اعضا با مراجعه به آن می‌توانند خواسته خود را به گوش مجلس برسانند و درباره نارسا بودن یک قانون صحبت کنند و طرحی برای اصلاح قوانین ارایه کنند زیرا تا وقتی که قانونی اصلاح نشود، دعوای آن برای صنف باقی می‌ماند و مصداق آن‌ را به صورت متعدد در بخش ارزش افزوده می‌بینیم و وقتی مراجعه مستقیم میکنیم قبول می‌کنند که مصرف‌کننده نهایی نیستیم.

وی با بیان اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده به صورت آزمایشی در حال اجرا است، گفت: به این دلیل یک دوره آزمایشی برای برخی قوانین پیش‌بینی می‌شود که جامعه و بدنه صنف با مشکلات احتمالی که با آن برخورد می‌کنند و این بازخورد به مجلس برگردد و نسبت به اصلاح آن اقدام شود و در این زمینه اتحادیه‌ها می‌توانند نقش پررنگی برای بازتاب قوانین داشته باشند اما کدام اتحادیه صنفی توانسته‌اند در این زمینه ورود پیدا کند و اثرگذار باشد.

,


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :