پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ ایران مدیر گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز;
ترغیب به خرید اساسی‌ترین مزایای بهره‌گیری از بسته‌بندی به عنوان یک معیار تبلیغاتی در عرصه تجارت است.

بسته‌بندی عامل اساسی برای فروش هر چه بیشتر اجناس و کالاهای تولیدی واحدها، ایجاد و پیدایش اشکال و روش‌هایی خاص، جدید و جذاب در ارائه آن محصولات به مصرف کنندگان است.

 منطقه آذربایجان‌شرقی، هر قدر بسته‌بندی یک محصول، زیبا، مناسب، در برگیرنده مشخصات، معرف محصول و مطابق با جنبه‎ها و خصوصیات روانشناختی خریداران باشد، به همان اندازه، از بازار و فروش خوبی برخوردار خواهد بود.

مدیر گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اظهار کرد: ترغیب به خرید و تکرار در خرید اساسی‌ترین مزایای بهره‌گیری از بسته‌بندی به عنوان یک معیار تبلیغاتی در عرصه تجارت است.

 جواد حصاری در این باره گفت: فروشگاه‌های بزرگ کاهش هزینه نیروهای انسانی و هم‌چنین کاهش وقت خرید مصرف‌کنندگان را از مزایای بسته‌بندی عنوان می‌کنند.

 وی تشریح کرد: بسته‌بندی موجب کاهش هزینه حمل و نقل و انبارداری محصولات و مواد غذایی برای کارخانه‌ها خواهد شد.

 حصاری از عناصر یک بسته‌بندی در جذب مشتری گفت و ادامه داد: یک بسته‌بندی خوب از عناصر مختلفی مانند جذابیت در نام، طراحی زیبا، تبلیغات و قیمت مناسب برای جذب مشتری تشکیل شده است.

 مدیر گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بسته‌بندی را از عوامل موثر در فروش مواد غذایی دانست و یادآور شد: توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیکی متعدد در صنایع وابسته به بسته‌بندی به خصوص چاپ، باعث شده بسته‌بندی علاوه بر نگهداری مواد یکی از عوامل پویا و موثر بر فروش مواد غذایی و محصولات کشاورزی در بازار رقابتی تجارت محسوب شود.

 حصاری با اشاره به تاثیرات ارزشمند بسته‌بندی تاکید کرد: درج اطلاعات بر روی بسته‌ها و انتقال به مصرف‌کننده را باید از تاثیرات ارزشمند بسته‌بندی قلمداد کنیم.

 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز نیز گفت: سلامت مصرف‌کننده، سهولت در مصرف و ارزش افزوده محصولات با بسته‌بندی تامین خواهد شد.

سید هادی پیغمبردوست افزود: چنانچه فکر و برنامه‌ای برای حضور در بازارهای داخلی نداشته باشیم در بازارهای خارجی نیز با مشکل روبه‌رو خواهیم شد.

 وی با اشاره به ویژگی‌های بسته‌بندی تشریح کرد: در شناسنامه هر کالایی، تاریخ تولید، انقضاء و ترکیبات تشکیل دهنده آن درج می‌شود.

 پیغمبردوست ادامه داد: حفظ محصول در حمل و نقل و کاهش ضایعات در توزیع را باید از مزایای بسته‌بندی‌های مناسب بدانیم.

 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: بسته‌بندی مرحله‌ای است که محصول وارد تعامل و برقراری ارتباط با مصرف‌کننده می‌شود.

پیغمبردوست از معایب فقدان شناسنامه در بسته‌بندی تولیدات گفت و تاکید کرد: فقدان شناسنامه در بسته‌بندی تولیدات اعم از باغی، دامی، زراعی و... مانع جلب نظر مشتریان در بازار خواهد شد.

 بر اساس این گزارش، بسته‌بندی مناسب و زیبا یکی از ارکان اساسی در تولیدات یک مجموعه تولیدی و موفقیت آن در بازار رقابت بین‌المللی است و به طور کلی بسته‌بندی باید بتواند به وظایف اصلی یا عملکرد خود در سه زمینه اقتصادی، تکنیکی و تبلیغاتی پاسخگو باشد و با توجه به محدودیت‌های هر سه زمینه طراحی شده باشد.

داشتن این ویژگی‌ها شرط اصلی نگرشی درست به آن است و بسته‌ای که فاقد هرکدام از این شاخص‌ها باشد در یکی از بخش‌های تولید، توزیع یا فروش با مشکل مواجه می‌شود.

 

منتشر شده توسط ایسنا در تاریخ ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۶ آبان
کدخبر:702منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۳ بيست و ششم آبانلینک خبر: http://www.baketabonline.ir/Pages/News-702.aspx