پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ ایران
تهیه کتاب‌های خوب برای کودکان زندگی آنها را در آینده تغییر خواهد داد

در یافته‌های روان‌شناختی کودکان ثابت شده که علاقه به داستان و مطالعه داستان کودکان را برای فعالیت‌های اجتماعی اقتصادی آینده آماده می‌کند.

 محققان همیشه والدین را تشویق می‌کنند که از زمان تولد برای کودکان کتاب بخوانند تا به یادگیری مهارت‌های اولیه و ارتقا رشد زبانی آن‌ها کمک کنند. از طرفی تحلیل برخی از نواحی مغزی -که با تخیل ذهنی در ارتباط است- نشان می‌دهد کتاب‌خواندن باعث می‌شود کودکان داستان را در ذهن خود تجسم کنند. تجسم‌سازی نقش کلیدی را برای ایجاد آمادگی و درک مطالب ایفا می‌کند؛ به همین علت خواندن کتاب‌های تصویردار مهم‌تر است.
 
اکثر کارشناسان درباره روش‌های علاقمندکردن کودکان به کتاب حرف می‌زنند؛ ولی هیچ کتاب مناسبی برای آنها پیشنهاد نمی‌کنند. به کودکان کتاب‌های خوب معرفی کنید؛ خودشان تا آخر عمر کتابخوان می‌شوند. شاید در نگاه اول از هرکسی که بپرسید؛ کتاب‌های مصور، شعر و این‌جور کتاب‌ها را پیشنهاد می‌کند؛ ولی به‌طور حتم کتاب‌های نقاشی شاید در چند روز اول بتواند با کودکان رابطه برقرار کند و علاقه‌ای زودگذر در آنها ایجاد کند؛ ولی برای یادگیری مفاهیم و واقعیت‌های زندگی بزرگسالان نیاز به نوشتن کتاب‌هایی با محتوای مناسب نیاز است.
 
موسسه تحقیقاتی اسکولاستیک (Scholastic) آمریکا اخیراً نتایج تحقیقات میدانی خود را درباره کتابخوانی کودکان ۸ سال منتشر کرده است. آمارهای این موسسه نشان می‌دهد حدود ۵۷درصد کودکان ۸ساله آمریکایی برای تفریح کتاب می‌خوانند درحالیکه همین رقم برای کودکان ۹ساله نزدیک به ۳۵درصد است. در مورد علاقه به کتاب‌ها همین کاهش در بین کودکان وجود دارد. ۴۰ درصد کودکان ۸ساله در نظرسنجی این موسسه گفتند که کتاب خواندن را دوست دارند؛ درحالی‌که تنها ۲۸درصد کودکان ۹ساله مطالعه کتاب را یکی از علایق خود اعلام کردند.
 
در یافته‌های روان‌شناختی کودکان ثابت شده که علاقه به داستان و مطالعه داستان کودکان را برای فعالیت‌های اجتماعی اقتصادی آینده آماده می‌کند؛ ولی این نکته نباید فراموش شود که هر داستانی هم برای آنها مناسب نیست. اشتباهات زیادی در معرفی کتاب‌ها و داستان‌ها به کودکان وجود دارد. به گفته محققان این موسسه والدین باید کتاب‌های خوب برای فرزندان خود فراهم کنند تا آینده آنها تضمین شود.
 
اخیراً دپارتمان آموزش ایالت فلوریدا برای مدارس این کشور یک سری لیست کتاب و داستان اعلام کرده که اکثر کتاب‌ها داستان‌های کلاسیک مربوط به سال‌های ۱۸۰۰ تا ۱۹۵۰ میلادی می‌شوند. خب مطالب آموزنده بسیاری در داستان‌های کلاسیک وجود دارد؛ ولی وقتی عمیق‌تر نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم مسائل و دغدغه‌های جامعه امروز تفاوت‌های بسیاری کرده است و در اصل داستان‌هایی باید برای کودکان نوشته شود که آنها بر اساس سبک زندگی امروزی دوست دارند.
 
یافته‌های میدان این محققان نشان می‌دهد کتاب‌های مفید و آموزنده را معمولاً والدین می‌شناسند و می‌توانند با در اختیار گذاشتن آنها در دسترس کودکان به آنها کمک کنند در آینده بهتر مسیر زندگی خود را انتخاب کنند.

منتشر شده توسط ایبنا به نقل از رجیستر در تاریخ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۲ آبان
کدخبر:6036منبع:ایبنا به نقل از رجیسترتاریخ انتشار:۱۴۰۰ دوازدهم آبانلینک خبر: http://www.baketabonline.ir/Pages/News-6036.aspx