پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ ایران رفیع احمدجواهری عنوان کرد:
تنها صنفی در میان مشاغل هستیم که به کار ما توجه شده است

به گفته رفیع احمدجواهری، نمایشگاه مجازی کتاب تهران رنسانس صنعت نشر کشور بود و با برگزاری آن سلامت کار در فروش کتاب بالا رفته‌؛ به‌طوری که خبری از عرضه کتاب‌های تقلبی و فروش کتاب غیر نبود.

 رفیع احمد جواهری، مدیر انتشارات ابوعطا ، با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: ایراداتی که در روزهای اول نمایشگاه شاهد بودیم طبیعی بود؛ زیرا هر برنامه جدیدی ایراداتی دارد و باید چندین بار برگزار شود تا ایرادات آن رفع شود.

جواهری با بیان اینکه باید دست از گله‌گذاری برداریم و برخی مواقع  فرهنگ تشکر کردن را هم یاد بگیریم، عنوان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب رنسانسی در صنعت نشر کشور بود و اگر این نمایشگاه برگزار نمی‌شد، هیچ وقت متوجه نمی‌شدیم که فروش واقعی هر ناشر چه میزان و چه کتاب‌هایی است و هیچ ناشری هم ایرادات کار خود را متوجه نمی‌شد.

وی در این زمینه توضیح داد: در نمایشگاه کتاب تهران خیلی از مردم می‌آمدند برای اینکه دست خالی بیرون نروند، کتاب خریداری می‌کردند اما در نمایشگاه مجازی کتاب افراد وقت می‌گذارند با جستجوی موضوعی کتاب‌های مورد نیاز خود را پیدا و بعد خریداری می‌کند.

جواهری با اشاره به مراحل دیگر کار در این حوزه گفت: البته دو مساله دیگر درباره نمایشگاه مجازی کتاب هنوز وجود دارد؛ نخست اینکه شرکت ملی پست کتاب را به دست مردم برساند و آن‌ها راضی باشند و بحث بعدی این است که پول ناشران به موقع برگردد و اگر به درستی از این دو مرحله هم عبور کنیم، من نمره بالایی به نمایشگاه می‌دهم

وی در این زمینه توضیح داد: در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ما هزینه‌های اضافی زیادی انجام می‌دادیم که لزومی نداشته که انجام بشود، درحالی که اکنون با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب سلامت کار ما بالا رفته و عرضه کتاب‌های تقلبی و فروش کتاب غیر در غرفه‌ها از بین رفته است.

جواهری در پایان صحبت‌های خود با بیان اینکه من با چندین سال تجربه در حوزه نشر بر این باور بودم که نمایشگاه مجازی کتاب تهران موفق نمی‌شود، گفت: اما الان که نمایشگاه برگزار شد متوجه شدم اشتباه کردم. اگرچه فروش بالایی مثل نمایشگاه کتاب تهران نداریم اما معتقدم همکاران متعهد ما حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد فروش نمایشگاه فیزیکی  را در این نمایشگاه می‌فروشند.

وی تاکید کرد: بنظرم تنها و جدی‌ترین بحثی که باید در ادامه انجام این است که از فردای اتمام نمایشگاه دوستان باید به فکر رفع مشکلات برنامه این نمایشگاه باشند و از نظر همه همکاران درگیر کار استفاده کنند. باید اعلام کنم که تنها ایراد کلی این کار از نظر من برنامه‌ریزی، اجرا و نظارت این کار توسط یک ارگان زیر مجموعه دولت است که مطمئنا در آینده مشکل ساز خواهد شد و بهتر است هر بخش توسط قسمت‌های مختلف انجام شود.


وی افزود: در اینجا از دست‌اندرکاران نمایشگاه تشکر می‌کنم که این رویداد بزرگ را برگزار کردند. از مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایرانی و سایر افراد فعال در این حوزه هم تشکر می‌کنم که این نمایشگاه را برگزار کردند. همچنین از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر ویژه‌ای دارم زیرا در دوره کرونا خیلی خوب عمل کرده است و تنها صنفی در میان مشاغل هستیم که به کار ما توجه شده است.

منتشر شده توسط ایبنا در تاریخ ۱۳۹۹ شنبه ۱۱ بهمن
کدخبر:5881منبع:ایبناتاریخ انتشار:۱۳۹۹ يازدهم بهمنلینک خبر: http://www.baketabonline.ir/Pages/News-5881.aspx