پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ ایران
تاسیس بانک خارجی نیازمند مصوبه قانونی!

اخیراً ریاست بانک مرکزی جناب سیف بارها تاکید داشته اند که (( بانکها خود را برای استفاده از فرصت های جدید آماده کنند.)) هشدار و تأکید پس از پسا تحریم بدین جهت است که علاوه بر تولید و دیگر بخش های اقتصادی با پشت سر گذاشتن تحریم ها و آمدن سرمایه گذاران خارجی ، لزوماً اصلاح قوانین جهت صدور اجازه فعالیت بانک های خارجی لازم مینماید

 اخیراً ریاست بانک مرکزی جناب سیف بارها تاکید داشته اند که (( بانکها خود را برای استفاده از فرصت های جدید آماده کنند.))

هشدار و تأکید پس از پسا تحریم بدین جهت است که علاوه بر تولید و دیگر بخش های اقتصادی با پشت سر گذاشتن تحریم ها و آمدن سرمایه گذاران خارجی ،  لزوماً  اصلاح قوانین جهت صدور اجازه فعالیت بانک های خارجی لازم مینماید ، بانک های ایرانی نیز می بایست آمادگی خود را در حوزه مقررات ، استانداردها و رویه های جهانی بیش از پیش در شبکه بانکی و پولی به ویژه شرکت های پرداخت الکترونیکی که حداقل 10 سال از همتایان اروپائی و کشورهای در حال توسعه عقب هستیم ، برسانند.

     برای نمونه کشور در آینده نزدیک شاهد احیای صنعت توریسم و گردشگری خواهد بود ؛که شبکه الکترونیک فعلی بانکهای کشور جوابگوی گردشگر بین المللی جهت استفاده از کارت های اعتباری آنان نیست . آنچه مسلم است اقتصاد در صورتی می تواند  پویا و زنده شود که سیستم بانکی قوی و بین المللی در داخل کشور و هم سطح  دیگر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه فعالیت نماید.

    بانکهای ایرانی در حال حاضر توان رقابت با  بانکهای  کشورهای در حال توسعه و پیشرفته را ندارند و از جهت ساختار مالی و حجم سرمایه نمی توانند شانه به شانه آنان گام بردارند ، پس می طلبد دولت محترم با اصلاح قوانین ، فضای سرمایه گذاری و شراکت بانکهای خارجی با بانکهای داخلی را مهیا کند ، تا با ورود منابع مالی از سوی بانکهای خارجی ، توان مالی بانکهای داخلی تقویت گردد، چرا که حضور بانکهای خارجی در هر کشوری سبب خواهد شد سرمایه قوی تر و پول با ارزش ( ارز ) وارد آن کشور شود و بانکهای توانمند با منابع مالی بالا می توانند نقش بسزایی در تقویت اقتصاد کشور داشته باشند.

     دولت محترم  می بایست هر چه زودتر لوایح و قوانین لازم جهت حضور بانکهای خارجی  در کشور را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد  ، زیرا در حال حاضر با توجه به اشتیاق ورود و سرمایه گذاری بانکهای خارجی در ایران ، متأسفانه  مقررات کشور ورود آنها را منع کرده است در صورتی که اگر بانک های خارجی در کشور حضور داشته باشند ، با ایجاد فضای رقابتی جدید در راستای توسعه کیفی شبکه پولی و بانکی ایجاد شده و زمانیکه  ارتباط ، شراکت و سرمایه گذاری با بانک های  معتبر دیگر کشورها  افزایش یابد ، توسعه بانکداری بین المللی با بانک های ایرانی در دنیا اتفاق خواهد افتاد.

      فعلاً قوانین کشور فقط اجازه تأسیس شعب بانک خارجی را در مناطق آزاد اقتصادی می دهد ؛ که معمولاً بیش از چند صد کیلومتر تا هزارکیلومتر با پایتخت فاصله دارند و منطقه کوچکی را تحت پوشش قرار می دهند و این ضعف و عدم ارتباط با شرکت ها و بنگاه های کوچک و بزرگ اقتصادی که لزوماً می بایست در پایتخت و مراکز استانها وجود داشته باشد ، به همین دلیل متاسفانه بعد مسافت زیاد مناطق آزاد و شهرهای بزرگ نمی تواند جوابگوی اقدامات و عملیات بانکی با بنگاه های اقتصادی باشد.

     امروزه ارتباط قوی ، مستمر بین بنگاه های اقتصادی و بانکها ؛آنقدرنزدیک شده ، که بانکها شعب خود را بر اساس منطقه جغرافیایی اقتصادی تأسیس می کنند ، بنگاه های بزرگ و کوچک اقتصادی نیازمند فاینانس و ریفاینانس در پروژه ها و سرمایه گذاری های مهم هستند که نزدیکی و اهمیت وجود بانک معتبر در منطقه حضور شرکتها دارای الویت اول  می باشد.

اگر نگاه دولتمردان ، نگاه نجات اقتصاد و تولید است پس ؛ وجود شعب بانک خارجی در کشور ؛ تأثیر بسزایی در پیشرفت پروژه ها و طرح های اقتصاد کشور خواهد داشت چون بانک های داخلی نمی توانند فقط به امید سپرده های مردم باشند ، تا بتوانند به سمت تأمین منابع مالی تولیدکنندگان بروند . بانک های خارجی می توانند با خرید بخشی از سهام بانک های داخلی و تزریق مالی ،  میزان درآمد ، حجم و ارزش سهام  را افزایش داده ؛ و از این طریق در چرخه اقتصاد کشور نقش بسزایی داشته باشند.     

منتشر شده توسط غلامرضا شجاع/ایپینا در تاریخ ۱۳۹۴ سه شنبه ۳ شهريور
کدخبر:1466منبع:غلامرضا شجاع/ایپیناتاریخ انتشار:۱۳۹۴ سوم شهريورلینک خبر: http://www.baketabonline.ir/Pages/News-1466.aspx