English

آیین‌نامه اجرایی محاسبه بهای حامل های انرژی و خدمات پستی برای ناشران، کتابفروشان و مطبوعات ابلاغ شد

آرشیو خبر بازدید: 1444 کد مطلب: 5986  

آیین‌نامه اجرایی محاسبه بهای حامل های انرژی و خدمات پستی برای ناشران، کتابفروشان و مطبوعات ابلاغ شد

باکتاب آنلاین
معاون اول رئیس جمهور اصلاحیه انجام شده در آیین‌نامه اجرایی محاسبه بهای حامل های انرژی و خدمات پستی برای ناشران، کتابفروشان و مطبوعات را ابلاغ کرد.
۱۴۰۰ شنبه ۱۳ شهريور ساعت 10:28

 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، هيات وزيران در جلسه ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ به پیشنهاد معاونت حقوقی رییس جمهور، آیین‌نامه اجرایی بند (ج) ماده (۹۲) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی درخصوص محاسبه بهای حامل های انرژی و خدمات پستی برای ناشران، کتابفروشان و مطبوعات را اصلاح کرد.

براین اساس، مفهوم تعرفه فرهنگی در این آیین نامه عبارت است بهای آب، برق، گاز و حمل و نقل مانند خدمات پستی و صدور پروانه ساختمان که به منظور حمایت از کتابفروشان، ناشران و دفاتر مطبوعاتی بر مبنای تعرفه آموزشی (برای آب، برق، گاز و خدمات پستی) و عوارض کاربری فرهنگی بناها (برای صدور پروانه ساختمان) محاسبه می‌گردد.

متن آیین نامه به این شرح است:

آیین‌نامه اجرایی بند (ج) ماده (۹۲) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه
اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

ماده ۱- در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱- وزارت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

۲- کتابفروش: شخص حقیقی یا حقوقی که فعالیت غالب وی، فروش کتاب بوده و دارای مجوز از اتحادیه ناشران و کتابفروشان یا اتحادیه همگن می‌باشد.

۳- ناشر: شخص حقیقی یا حقوقی فعال که دارای پروانه فعالیت نشر از وزارت و جواز کسب از اتحادیه مربوط می‌باشد به جز چاپخانه‌ها.

۴- دفتر مطبوعات: مكاني كه دارنده پروانه رسمي انتشار نشريه براي فعاليت‌هاي مطبوعاتي بر اساس تعريفي كه از نشريات در قانون مطبوعات ‌شده يا مي‌شود، از آن استفاده مي‌نمايد.

۵- تعرفه فرهنگی: بهای آب، برق، گاز و خدمات پستی و صدور پروانه ساختمان که به منظور حمایت از کتابفروشان، ناشران و دفاتر مطبوعاتی بر مبنای تعرفه آموزشی (برای آب، برق، گاز و خدمات پستی) و عوارض کاربری فرهنگی بناها (برای صدور پروانه ساختمان) محاسبه می‌گردد.

ماده ۲- مراجع صدور پروانه ساختمان موظفند عوارض صدور پروانه ساختمان برای احداث بنا با کاربری‌های فرهنگی موضوع این آیین‌نامه را که در چهارچوب ضوابط و مقررات شهرسازی، به طور کامل به ذی­نفعان اختصاص می‌یابند، مطابق با مصوبات شورای اسلامی شهر یا بخش، معادل تعرفه فرهنگی محاسبه نمایند.

ماده ۳- مراجع صدور پروانه ساختمان موظفند برای ساختمان‌های فعلی عوارض کسب و پیشه و تابلوهای تبلیغاتی را به شرط اخذ گواهی ایمنی و استحکام بنا از مراجع ذی­صلاح، معادل تعرفه اماکن فرهنگی محاسبه نمایند.

تبصره- چنانچه اماکن موضوع مواد (۲) و (۳) این آیین‌نامه، به سایر مشاغل تغییر فعالیت‌دهند، مابه‌التفاوت کلیه تعرفه‌ها، از زمان تغییر فعالیت به تشخیص مراجع ذی‌ربط به قیمت روز و در چهارچوب ضوابط دستگاه ذیربط محاسبه و اخذ می‌گردد.

ماده ۴- مراجع تصویب طرح‌های توسعه و عمران اعم از طرح‌های جامع، تفصیلی و هادی (شهری و روستایی) مکلفند از طریق پیش‌بینی کاربری فرهنگی در پهنه‌ها و فضاهای محله‌ای مسکونی در طرح‌های یادشده، از ذینفعان موضوع آیین‌نامه حمایت نمایند.

ماده ۵- وزارتخانه ­های نفت و نیرو موظفند تعرفه آب، برق و گاز ذی نفعان را براساس تعرفه اماکن فرهنگی (معادل تعرفه آموزشی) محاسبه نمایند.

تبصره ۱- ذی­نفعان متقاضی استفاده از تعرفه فرهنگی که دارای مصارف آب، برق و گاز مشترک با سایر واحدها می‌باشند، موظف به تفکیک مصرف و اخذ اشتراک مجزا می­باشند.

تبصره ۲- چنانچه مصارف ذینفعان در هر یک از قبوض آب، برق و گاز، با الگوی مصرفی که ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری دستگاه‌های ذی­ربط تدوین می­شود، منطبق نباشد، مشمول تعرفه‌های فرهنگی موضوع این آیین‌نامه نمی‌گردد.

ماده ۶- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است تعرفه ارسال مطبوعات و کتاب را معادل تعرفه فرهنگی در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط محاسبه نماید.

ماده ۷- وزارت موظف است ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه نسبت به استقرار سامانه اطلاع‌رسانی و ثبت مشخصات ذی­نفعان در قالب پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت اقدام نماید.

تبصره- کتابفروشان، ناشران و دفاتر مطبوعات متقاضی استفاده از تعرفه فرهنگی موضوع این آیین‌نامه، موظفند نسبت به ثبت مشخصات خود در سامانه مذکور اقدام نمایند.

ماده ۸- به منظور تسهیل در فرایند اجرای این آیین‌نامه، وزارت موظف به اقدامات زیر می‌باشد:

۱- بررسی و به­روزرسانی مشخصات ثبت‌شده ذینفعان در سامانه در مقاطع شش ماهه.

۲- تعیین مصادیق ذینفعان فعال براساس اطلاعات ثبت‌ شده در سامانه و تأیید صلاحیت آنان.

۳- تدوین دستورالعمل تعیین میزان بهره مندی از حمایت‌های موضوع این آیین­نامه براساس شاخص میزان درآمد ناشران،کتابفروشان و مطبوعات و شمارگان کتاب‌ها و نشریات.

۴- تعامل و هماهنگی با سایر دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تأثیرگذار در اجرای این آیین‌نامه.

۵- ارایه گزارش عملکرد موضوع این آیین­نامه به سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر مراجع ذی­ربط و انتشار عمومی آن در سامانه.

۶- معرفی ذی­نفعان تأیید صلاحیت شده به وزارتخانه‌های نفت، نیرو، کشور و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران.

۷- اطلاع­ رسانی به ذی­نفعان درخصوص تعرفه‌های فرهنگی و سایر موضوعات مرتبط با این آیین‌نامه از طریق سامانه.

ماده ۹- نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه بر عهده وزارت است.

 

 


اخبار مرتبط با این خبر


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :