English

افتخار ما این است که نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب در این دولت برگزار می‌شود

آرشیو خبر بازدید: 560 کد مطلب: 5827  
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران:

افتخار ما این است که نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب در این دولت برگزار می‌شود

خبرگزاری صدا و سیما
رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با اشاره به این که افتخار ما این است که نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب در این دولت برگزار می‌شود گفت: ما در پی استمرار آن در سال‌های آینده و اثربخشی هرچه بیشتر نمایشگاه خواهیم بود
۱۳۹۹ دوشنبه ۲۲ دي ساعت 14:39

 نشست «هماهنگی رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با مدیران کل و معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها» با حضور ایوب دهقانکار رییس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب
و ادبیات ایران، علی غیاثی‌ندوشن مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران کل و معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های مختلف به صورت میزگرد (وبینار) برگزار شد.

آقای ایوب دهقان کار در این نشست گفت: در نمایشگاه مجازی کتاب تهران محدودیت مکانی نداریم و هر ناشری که در چهار سال اخیر دارای پروانه نشر فعال بوده و حتی یک اثر را منتشر کرده باشد می‌تواند غرفه مجازی درخواست کند.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با اشاره به این که افتخار ما این است که نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب در این دولت برگزار می‌شود و ما در پی استمرار آن در سال‌های آینده و اثربخشی هرچه بیشتر نمایشگاه خواهیم بود گفت: خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری نمایشگاه‌های مختلف، از بهمن ماه سال ۱۳۹۸ مقدمات و برنامه‌های لازم برای اجرای سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را انجام داده بود و حتی محموله‌های کتاب‌های خارجی نیز از گمرک ترخیص شده بود؛ ولی متاسفانه شیوع ویروس کرونا مانع از برگزاری این دوره از نمایشگاه شد.

وی با اشاره به این که کرونا پدیده جدیدی است و اطلاعی از زمان ریشه کن شدن آن در دسترس نیست گفت: شورای سیاست‌گذاری به دلیل بزرگی و اهمیت و تأثیرگذاری نمایشگاه کتاب تهران از لحاظ ابعاد اقتصادی، بین‌المللی، اجتماعی و فرهنگی در برگزاری آن به صورت مجازی تعجیل نکرد تا بتوان این دوره را نیز با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به صورت فیزیکی اجرا کرد.

آقای دهقان کار افزود: البته طی جلسات مختلف با سخنگوی سابق ستاد ملی مبارزه با کرونا، بنا بود تا سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مرداد ماه به صورت فیزیکی برگزار شود، اما به دلیل موج دوم و سوم کرونا در کشور و برای حفظ سلامتی مردم امکان برگزاری نمایشگاه به صورت فیزیکی فراهم نشد. به نظر من تصمیم درستی بود از این رو که این نمایشگاه بزرگترین گردهمایی فرهنگی کشور و جهان است.

وی افزود: پس از اطمینان از برگزاری نشدن نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور دادند ساز و کار برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی در دستور کار قرار بگیرد. در این راستا طی ابلاغیه از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه کتاب و ادبیات ایران مجری برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران شد و ما نیز از همان تاریخ فعالیت در این حوزه را به صورت عملیاتی و اجرایی آغاز کردیم.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در خصوص نمایشگاه‌های کتابی که در دنیا برگزار شد، عنوان کرد: برخی ادعا کردند که به اهداف خود نرسیدند، برخی کنسل کردند و عده‌ای تغییر دوره دادند. اگر چه نمایشگاه کتاب فیزیکی موفقی در دنیا داریم، اما هیچ کدام از آن‌ها در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران حتی به ۵۰ درصد اهداف خود نرسیدند.

وی افزود: کشور ما متأثر از شیوع ویروس کرونا بود و خسارت‌هایی به صنعت نشر وارد شده بود؛ ما در صدد جبران آن بودیم. از این رو برای رسیدن به این هدف باید بخش فروشگاهی برای نمایشگاه مجازی کتاب در نظر می‌گرفتیم و انجام چنین کاری برای ما بسیار خطیر بود.

آقای دهقان کار با اشاره به این که گرچه معتقدیم نمی‌توان با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به همه اهداف نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رسید گفت:، اما نمایشگاه مجازی فرصت‌هایی را به ما می‌دهد که شاید در نمایشگاه فیزیکی محقق نمی‌شد؛ در نمایشگاه مجازی کتاب تهران با احتساب همه عوامل همانند نیروی انسانی، پشتیبانی و ... هزینه‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است و حدود ۹۰ درصد نسبت به نمایشگاه فیزیکی صرفه‌جویی می‌شود.


اخبار مرتبط با این خبر


نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :